Вили Лилков: Гей парадите са една излишна показност

20:55, 24 юни 15 25 2802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гей парадите са една излишна показност. Това заяви пред София Topnovini.bg Вили Ликов, народен представител от ПГ на Реформаторския блок. Изказването му идва след предложението на „Атака“ да бъдат инкриминирани гей парадите и демонстрацията на хомосексуализъм да бъде осъдителна. Идеята дойде седмица преди ежегодния гей парад в София - София Прайд, който ще се проведе на 27 юни.

„Пресилено е да вкарваш човек в затвора за подобно нещо“, добави Лилков.

Според тъмно синия депутат място има и за тези хора, стига да не ни натрапват своята сексуална ориентация по най-грубия начин, което се случвало през последните години.

По думите му, ако някой иска да демонстрира своята сексуална ориентация или предпочитанията си към каквото и да било, той трябва да го прави така, че да спазва добрите нрави.

„За съжаление, гей парадите в никакъв случай не представляват спазване на добрите нрави. Напротив, съществува една брутална показност и желание едва ли не всички да бъдем въвлечени в проблема на някого. В случая, ако някой иска да демонстрира и да пропагандира каквото и да било, трябва да го прави по дискретен начин, който не засяга другите и техните разбирания, вярвания, ценностна система и морал“, категоричен е Вили Лилков.

Начинът, по който се правели гей парадите по света, показвал една излишна показност, която понякога била много брутална и предизвикателна. Това било на път да стане и в България.

Според Лилков тази показност неизменно предизвиква реакции, заради които понякога се стига в другата крайност – до такъв тип искания всеки да бъде вкарван в затвора за това, че си е помислил да прави гей парад.

„Трябва да се намери баланса, но в никакъв случай не би трябвало да ни се тика в очите това, че някой има различна сексуална ориентация от нормалните хора“, поясни той.

Относно ежегодното провеждане на София Прайд, което сбира стотици представители на тази общност с различна сексуална ориентация, а също граждани с крайно десни политически възгледи, охранявани от полиция и жандармерия, Лилков обясни, че точно в това се изразява прекрачването на определени граници, които водят до други по-сериозни последствия.

По думите на депутата обществото трябва да се научи да спазва границите и морала. Когато изповядваме различни ценностни системи, а в случая действително е така, би трябвало да внимаваме. „Който иска да демонстрира нещо, да се съобразява с това, че има и други хора, които не споделят неговите ценности. Да намери начина да го прави в своите среди“, призова Вили Лилков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама