Бъдещите журналисти са на устен изпит днес

09:20, 27 юни 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Устен изпит по журналистика се провежда днес в Софийския университет "Св. Климент Охридски". До него са допуснати само кандидат-студентите, които са получили оценка не по-ниска от добър (3.50) на писмения изпит. Те са 475. Бъдещите журналисти писаха по темите "Свестните у нас се считат за луди" на предварителната изпитна сесия и "Война на световете" на редовната.

Устният изпит представлява събеседване на изпитните комисии с кандидат-студентите. За обективност на оценките и съпоставимост на знанията на кандидатите се задават на всички едни и същи въпроси, които се определят от изпитната комисия в деня на изпита. За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми.

Изпитващите ще оценяват общата култура и осведоменост по актуални събития на кандидатите, както и комуникативните им умения, информираност и мотивация за професията.

Зам.-деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация и председател на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов пожела успех на всички кандидати. Той ги посъветва да не се притесняват и изрази надежда с много голяма част от кандидатите да се срещне отново на есен, когато ще бъдат студенти в първи курс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама