Готов е първият музикален подлез в София

14:25, 30 юни 15 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
София вече има музикален подлез. Той се намира на бул. „Цариградско шосе“, при спирката с ул. „Александър Жендов“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Инициативата е на група млади хора, студенти по архитектура, урбанизъм и режисура, обединени под названието "ПоДлезно". Със средства, предоставени от Фонда за иновации в културата" на стойност 2 хил. лв., те са почистили стените на подлеза от графити, пребоядисали са стълбите като клавиши на пиано, монтирали са гигантски декоративни тонколони и аудио касетки.

В подлеза всеки желаещ ще може да посвири на музикален оргафон изработен от водопроводни тръби. Предвидена е и сцена за концерти,както и място за народни танци.

Новаторското оформление е реализирано по проект „Музикален подлез“ чрез Фонда за иновации в културата на Столична община.

От общината посочват, че с този подлез стартира изпълнението на програма за ремонт на пешеходните подлези в града. От 2012г. са реновирани 50 от общо 80 подлеза. Тази година ще се наложи да се ремонтират отново 4 подлеза, които станаха жертва на вандализъм, посочват от институцията.

През последните четири години основно са ремонтирани 50 пешеходни подлези, от тях 40 са оборудвани с видеонаблюдение, допълват от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама