Иво Тодоров: В най-неподходящия момент радиото беше обезглавено

15:21, 30 юни 15 25 815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Законово е чисто решението за моето уволнение. Но това е недобър ход в момент, в който колегите протестират, да бъде обезглавено радиото чрез програмния му директор независимо кой е той. Тук става въпрос за институцията „програмен директор“, защото тя управлява 10 програми“. Това каза за София Topnovini.bg вече бившият програмен директор на БНР Иво Тодоров.

Вчера изненадващо той беше отстранен от поста си. Обяснението на ръководството на медията беше, че той няма нужната диплома, за да е програмен директор.

„Разбира се, че искането на дипломата ми беше претекст, защото г-н Янкулов, когато ме извика при него, пред себе си беше сложил няколко папки с предварително подготвени заповеди и други документи, някои от тях дори бяха предварително подписани от хора от ръководството на радиото и трябваше да избирам. Или по взаимно съгласие да подпиша или да приема, че трябва да представя диплома. Въпреки че, беше ясно, че няма как да стане до 16 часа, понеже в радиото се знае какви дипломи имам. Всичко това беше целенасочено, за да бъда игнориран като програмен директор“, разказа Тодоров.

Той посочи, че е подкрепял протестиращите си колеги във връзка с мерките за 10% съкращаване на персонал. Ясно е изразил и позицията си срещу контра подписка, представена върху бланка на БНР, която по думите му била по инициатива на генералния директор на медията Радослав Янкулов.

„Докато съм работил, през цялото време с него, съм си казвал всички въпроси и мнение дори те да са били различни от неговите. И аз ако бях ръководител на негово място бих се радвал, че имам служител, който да изказва мнението си, а разбира се той е в правото си да вземе решение след това. Когато той е взимал решение за неща различни от моето мнение аз съм уважавал неговото решение и съм ги изпълнявал, въпреки че съм имал различно мнение“, каза още той.

Тодоров не пожела да коментира отказа на Янкулов да подаде оставка, за да се охладят страстите в медията. Според него тези ходове, като отстраняването на програмния директор, ще са последвани и от други такива, които ще създадат много по-голямо напрежение.

Иво Тодоров е категоричен, че всички събития около БНР през последния месец, сериозно са уронили престижа и доверието в медията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама