Зеленогорски: Не искам да съм началник щаб на неподредена и неорганизирана армия

11:31, 01 юли 15 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не бих искал да бъда началник щаб на една неподредена и неорганизирана армия”, това заяви съпредседателят Реформаторския блок (РБ) и началник на предизборния щаб на блока Найден Зеленогорски в кулоарите на парламента. Той потвърди намерението си да подаде оставка от поста в щаба, ако не се постигне съгласие партиите в РБ да се явят заедно на местния вот през есента, което е обявил пред колегите си на заседание на парламентарната група късно във вторник.

Според него единна регистрация за явяване на местните избори трябва да има най-късно до 20 юли. „Има риск. Можем да се качим на влака в този момент. Ако закъснеем още малко, след 20 юли вече ще бъде доста късно", посочи той. Обясни, че блокът има единни кандидатури едва в 1/3 от областните градове, а на 25 септември започва предизборната кампания. Според него няма да имат време да наложат кандидатите си, предвид отпускарския месец август.

„Реформаторският блок няма да се разпадане, дори аз да не съм началник щаб, това не означава, че няма да работя за блока и за изборите”, каза още  депутатът. Според него остава и вариантът, ако няма единна регистрация на партиите в ЦИК, да се правят коалиции по места – тогава обаче той ще се оттегли от  поста началник на щаба.

Зеленогорски каза още, че не е поставял ултиматуми, но „играе за победа, а не на олимпийски принцип”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама