Бъчварова: На местата с етническо напрежение няма висока ромска престъпност

13:57, 01 юли 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Там, където има засилено напрежение между ромската и българската общност, това не са райони с повишена на ромска криминогеност. Това е един от изводите в доклада, който МВР са направили във връзка с местата със засилено етническо напрежение от последните седмици.

Вътрешното ведомство вече е идентифицирало рисковите райони и тези с повишени нива на криминогеност. И всички ресурси на МВР са ангажирани, за да бъде осигурена сигурността там, каза министър Румяна Бъчварова.

Тя коментира и сутрешната акция на ДАНС, при която на територията на София бяха задържани над 30 незаконни имигранти. “Регулярно правим акции срещу незаконно пребиваващи и имаме добра успеваемост. Идентифицирали сме всички места, на които има такова присъствие, и действаме”, каза вътрешният министър.

Бъчварова, която е и вицепремиер по коалиционната политика, заяви, че “Патриотичния фронт” са били удовлетворени от отговорите на поставените от тях въпроси. “Мисля, че нямаме съществени разминавания по основните политически приоритети”, смята тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама