България с важна крачка в подготовката за еврозоната

14:54, 01 юли 15 / Политика 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България направи важна крачка в подготовката си за членство в еврозоната. По време на днешното заседание на Министерския съвет правителството създаде Координационен съвет, който ще се занимава с този казус.

Негов председател е бъде министърът на финансите Владислав Горанов, който става национален координатор на подготовката на страната ни за въвеждане на единната валута. Членовете на съвета са зам.-министъра на финансите, подуправител на Българската народна банка, член на Комисията за финансов надзор, заместник-министри на икономиката, външните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, правосъдието и други.

Сред основните функции на Съвета ще бъде разработване на проект на Национален план за въвеждане на еврото в България, изготвяне на предложение до Министерския съвет за определяне на целева дата за приемане на еврото, организацията и координирането на практическата подготовка на страната ни за членство в еврозоната и ръководство и координиране на работата на експертните работни групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама