Активисти развяха знамена срещу етническата омраза

23:02, 02 юли 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер по столичините улици мина шествие с плакати срещу етническата омраза. Активистите се събраха на площад „Бански” пред „Музея за история на София” и с възгласи „Солидарността между хората е нашето оръжие срещу омразата”, „Ромите ли откраднаха милионите?” и „За кокошка няма прошка, за милиони няма закони” поеха към Халите и Синагогата.

Целта на активистите е да предизвикат общественото внимание върху предизборното насаждане на етническа омраза. Те обвиняват политиците в умишлено създаване на етническо напрежение с цел активизиране на електората. „Събарят се незаконните постройки в Гърмен, в „Малинова долина”, но не и незаконните хотели, които бяха построени по морето от политиците и техните близки.”, недоволстват срещу двойния стандарт активистите.

Пред сградата на Висшия съдебен съвет шествието беше спряно от жандармеристи. Протестиращите се върнаха по улица „Д. Вашингтон” и поеха по пешеходната зона на улица „Пиротска”, където отново бяха спряни от полицията, въпреки възраженията им, че с шествието си не нарушават обществения ред, нито пречат на движението на превозните средства.

Полицаите събраха личните карти на половина активисти и проведоха дълга паспортната проверка, докато оживената търговска улица „Пиротска” започна да опустява. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама