Ремонтът на бул. „Сливница“ готов до началото на учебната година

11:29, 04 юли 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рехабилитацията на бул. "Сливница" в участъка от бул."Константин Величков" до бул. "Петър Дертлиев“, включително и надлеза при „Захарна фабрика”, ще приключи до началото на учебната година. Това обяви зам.-кметът на София Любомир Христов.

Той провери ремонтните дейности в района. По думите му всичко се движи в график, но предстои най-сложната част от рехабилитацията.

„Ще бъде направен и основен ремонт на моста над жп линията при „Захарна фабрика”. Този проект изисква повече средства и време“, заяви Христов.

Ремонтът на бул. „Сливница“ струва близо 6 млн. лв. Малко повече от половината от тях ще бъдат отделени за моста, който е в много тежко състояние.

„Още през пролетта бяха предприети аварийни действия по премахване на отделни части от конзолата, поради факта, че просто падаха върху пътното платно“, каза още Христов.

Проектът е част от 3-годишната програма за основен ремонт и рехабилитация на основни улици и булеварди, която беше одобрена от Столичен общински съвет. Програмата вече се изпълнява втора година. Следващата стъпка от ремонтните дейности в София е рехабилитацията на бул. „Владимир Вазов“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама