Полицейският синдикат плаши с нови протести

16:17, 04 юли 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре ще стане ясно дали синдикатът на работещите в силовия сектор ще продължи с протестите, които започнаха в средата на миналия месец. По обяд ще се проведе среща с участието на редица отговорни фактори, като тя ще е в разпънатата шатра пред Народното събрание, където няколко души протестират денонощно.

По думите на синдикатите, вътрешният министър Румяна Бъчварова е подвела депутатите при представянето на проблемите в секотра. Именно заради това те ще изнесат детайлна информация по този случай. Очаква се на импровизирания брифинг да бъде оповестен начина, по който ще продължи да се провежда социалният диалог с МВР, както и какви ще са последващи активни протестни действия на полицаите.

Протестите започчнаха на 12 юни, след като се оплакаха, че не им се плаща нощния труд, материалната база, с която разполагат е в лошо състояние и като цяло се обявиха против пенсионната реформа, обявена от социалният министър Ивайло Калфин.

„В противоречие на всички норми за водене на преговори със социалните партньори, министър Бъчварова продължи да комуникира със синдикалистите през медиите. С това си действие министърът на вътрешните работи не само не оправда гласуваното й доверие, но за пореден път показа липса на професионализъм и желание за решаване на проблемите в МВР, което може да коства човешки животи – както тези на служителите така и на гражданите на Република България“, се казва в официалното изявление на синдикалната федерация на служителите в МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама