Софийската опера и балет събра Вагнеровото общество в София

23:25, 04 юли 15 / Култура 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третият Вагнеров фестивал в София събра в столицата гости от цял свят и от страната. Събитието, посветено на шедьовъра в оперното изкуство - „Пръстенът на Нибелунга“ ще продължи до 9 юни. С това грандиозно събитие Софийската опера и балет закрива сезона.

През следващите няколко дни любителите на оперното изкуство могат да се насладят на четири опери от Вагнеровата тетралогия „Пръстенът на Нибелунга“. Тази вечер Софийската опера и балет представя спектакъла „Рейнско злато“, а през следващите няколко дни предстоят „Валкюра“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“.

За трети пореден сезон, Софийската опера представя тетралогията „Пръстенът на нибелунга“. Създадена специално за световното отбелязване на 200 годишнината от рождението на Рихард Вагнер, с  оригиналността на прочита и мащабността на изпълнението  тя не само се превърна в откровение за българската публика, но и получи висока оценка и признание от любителите и почитателите на Вагнер по цял свят.

Директорът на Софийската опера и балет Пламен Карталов посочи, че спектаклите ще бъдат представени отново именно заради изключителния интерес на публиката. Миналата година Карталов получи изключително висока оценка на известния международен музикален критик Клаус Биланд, който отбелязва на страниците на виенското списание „Дер нойе Меркер”.

„В тези дни – след изключителния успех на „Пръстенът на нибелунга” през миналото лято, Софийската опера отново прикова вниманието с премиера на „Борис Годунов” от Мусоргски представена пред катедралния храм „Свети Александър Невски”. Във всеки случай, тази постановка е основание да се посети не толкова далечната красива София, която в момента се кандидатира за Европейска столица на културата през 2019, не на последно място със забележителните постижения на Софийската опера“, казва Биланд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама