Кунева: Нормално е различните партии да имат различни визии и кандидати

19:58, 05 юли 15 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма нищо по-нормално от това различните партии да имат различни визии за местното самоуправление и да предлагат на гражданите повече възможности за избор, отбеляза вицепремиерът и лидер на Движение България на гражданите (ДБГ)Меглена Кунева пред Канал 3.

Тя даде пример с Германия, където Християндемократическият съюз и баварският Християнсоциален съюз са от години в управлението заедно, но всяка има свои собствени кандидати.

Кунева отново потвърди, че техният кандидат за водач на листата в София е Прошко Прошков. Тоой беше кандидат за кмет на ДСБ, но впоследствие премина към движението. 

Относно съдебната реформа, Кунева сподели, че съгласията по съдебната реформа са в пъти повече от различните нюанси. Тя призова и политиците, и магистратите да не отстъпват постигнатото съгласие за разделянето на Висшия съдебен съвет и децентрализацията на прокуратурата. Големият въпрос е за справедливостта и ефективността на съдебната система, отбеляза вицепремиерът.

По отношение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018г. Кунева коментира, че организацията е напреднала и че българското председателство ще е пестеливо, като голяма част от събитията ще се провеждат в Брюксел.  Все пак в страната ни ще има между 180 и 200 събития, уточни тя. Във връзка с председателството ни след три години вече 100 държавни служители от необходимите 1200 са минали през обучения, съобщи лидерът на ДБГ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама