„Юбер“ България ще обжалва глобата, наложена от КЗК

20:38, 06 юли 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Юбер“ България ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което по-рано днес от комисията глобиха две дружества, които осигуряват дейността на „Юбер“ в България, съобщават на Интернет страницата си от компанията. От КЗК постановиха глоби по 50 хил.лв. за нелоялна конкуренция и други по 50 хил.лв. за това, че дружествата не са оказали съдействие в хода на проверката.

„Ние ще обжалваме това решение, тъй като идването на "Юбер"в България означава, че потребителите имат повече избор и сигурна и достъпна алтернатива за пътуване от точка А до точка Б.“, казват от там. От момента, в който КЗК се свърза с нас, ние сме оказали съдействие и сме подали всичката поискана информация, относно дейността на „Юбер“ в България, твърдят от компанията.

„Наличието на повече избор е добре за потребителите, бизнеса и българската икономика, тъй като конкуренцията винаги допринася за по-ниски цени и по-качествени услуги. Решението на КЗК противоречи на становищата от множество национални органи по конкуренцията в Европа, включително в Германия, Франция, Италия, Норвегия, Дания и Финландия, които публично подкрепиха „Юбер“ и ползите, които носят на потребителите. Същевременно, съдилищата в други европейски държави, последно в Швейцария, отхвърлиха искове за нелоялна конкуренция на таксиметрови компании“, се казва още в съобщението.

От компанията допълват, че конкуренцията води до по-ниски цени за потребителите, а платформите за споделени пътувания могат да намалят броя коли на пътя, като същевременно допълват съществуващите транспортни опции.

В момента има 700 000 коли в София, които, ако се използват по-оптимално могат да се намалят до 175 000, подобрявайки градската мобилност, намалявайки трафика и негативните последици за околната среда, смятат от „Юбер“ България. Те са категорични, че ще продължат да работят в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама