Църквата и синдикатите в общ фронт срещу работните съботи

21:14, 06 юли 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската православна църква и Конфедерацията на независимите синдикати в България обединяват сили срещу "тревожната практика през последните години на основание т. нар. „сумирано отчитане на работно време” (чл. 142 КТ) трудещите се в България да работят в събота, неделя и празнични дни", става ясно от прессъобщение на Светия Синод. "Така те се лишават от правото на почивка - време, което е отредено да се посветят на Бога и своите близки и да възстановят своите духовни и физически сили", смятат духовници и синдикати.

Двете страни са се съгласили, че "предприемат незабавно нужните мерки тази практика да бъде ограничена само до сферите, които не позволяват прекъсване на трудовия процес".

По време на срещата между Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и председателя на КНСБ Пламен Димитров е бил обсъден въпросът и за преподаването на предмета "Религия" в училищата. От съобщението до медиите се разбира, че са били набелязани и "конкретни съвместни мерки", но не става ясно какви са те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама