Пишем си с домоуправителя по електронна поща

23:28, 06 юли 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможност за кореспонденция с домоуправителя на блока ни въвеждат проектопромени в Закона за етажната собственост, предложени от Министерски съвет. С новите текстове се предвижда и възможност за получаване на съобщения на адрес в страната, като целта е да се улесни и подобри комуникацията, пише в мотивите към промените.

Друга важна промяна, която ще бъде гласувана от депутатите, е изискването при продажба на апартамент със задължения към общото събрание, борчовете да се плащат от стария собственик, а не да се прехвърлят на новия.

Въвежда се забрана собствениците да  извършват дейности в общите части на сградата, включително и по фасадата, които нарушават тяхната цялост и архитектурен вид, носимоспособността, устойчивостта на строителната конструкция, пожарната безопасност или безопасното ползване на сградата.

Предвидена е възможност правомощията на управителния съвет или управителя на етажната собственост и на сдружението на собствениците или част от тези правомощия да се възлагат на юридически лица за срок две години. Въвежда се изискване за нововъзникнала етажна собственост да избира управителен съвет или управител в 6- месечен срок от въвеждането на сградата в експлоатация с цел да се осигури навременно управление на етажната собственост и да се гарантира законосъобразното вземане на решения в рамките на етажната собственост.

В законопроекта са въведени нови административнонаказателни разпоредби във връзка с изискването за извършване на неотложен ремонт, като при неизпълнение на задълженията на председателя на управителния съвет е предвидено той да се наказва с глоба в размер от 500 до 1000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама