Няма напрежение в столичния квартал "Орландовци"

00:44, 07 юли 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката в столичния квартал "Орландовци", където преди седмици избухна скандал между българи и роми заради силна музика, а след това последваха протести, тази вечер е спокойна. Това показа проверка на София Topnovini.bg. По-рано жълт сайт съобщи за ново напрежение и масово меле в ромската махала.

Напрежение в квартала обаче няма, като към този час няма и хора по улиците. В близост до местното читалище "Райна Княгиня" стояха на пост автомобили на дирекция "Жандармерия" и "Охранителна полиция". Патрулен автомобил на "Пътна полиция" също обикаляше квартала. Нищо от действията на органите на реда не предполагаше възможно напрежение.

София Topnovini.bg потърси за повече информация и в пресцентъра и на СДВР, и на МВР, но никой не вдигаше дежурните телефони.

По време на протестите в квартал "Орландовци" анализатори и коментатори се обединиха около тезата, че провокиране на етническо напрежение е целенасочено и се прави във връзка с трупането на политически дивиденти с оглед на предстоящите местни избори. В челните редици по време на мероприятията бе приближения до Николай Бареков Симон Милков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама