Делото срещу битите младежи е прекратено още през декември

18:11, 07 юли 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата е прекратила делото срещу двамата младежи, при задържането на които е употребено полицейско насилие, съобщават от обвинението. Те са били обвинени за нарушаване на обществения ред.

От прокуратурата са поискали материалите по извършената от СДВР проверка , след като „Господари на ефира“ разпространиха видеото с ареста на двамата.

Те установили, че задържането е станало на 19 декември м.г. Веселина Китова и Александър Грошанов са задържани от 1 РУП в района на ул. „13 март“. Срещу тях е започнало бързо производство за действия, нарушаващи обществения ред.

Надзорът върху провежданата от СДВР проверка е поет от СРП, като на полицейските органи е разпоредено в тридневен срок да докладват резултатите за преценка налице ли са достатъчно данни за престъпление от общ характер.

„Софийската районна прокуратура е била уведомена за започналото в СДВР/01 РУП бързо производство още същия ден (19.12.2014 г.), без да са докладвани данни за извършено полицейско насилие“, се казва още в съобщението.

Незабавно след постъпване на материалите, три дни по-късно – на 22 декември, наблюдаващият прокурор е прекратил делото с мотива, че “деянието на Китова и Грошанов не съставлява престъпление“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама