Христо Иванов: Мафията си има ВСС

08:43, 08 юли 15 / Политика 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Мафия в България има. На нея това блато, в което живеем, й е много удобно - спазарява се за дела, гарантира си да е над закона. А без Висшия съдебен съвет (ВСС) търговията с дела и беззаконието са невъзможни". Това заяви в ефира на "Нова" министърът на правосъдието Христо Иванов.

Той посочи, че залогът за реформата е прост - дали ще има контрол в съдебната власт или беззаконието ще продължи. Иванов допълни още, че нужната реформа във ВСС не е възможна без промяна в Конституцията, защото е нужна промяна в модела на управление на съдебната власт, а не просто смяна на членовете. Вчера парламентарната комисия отхвърли проектопоправките, като гласуването в нея е показателно за настроенията на парламентарните групи.

Според него обаче аргументите в парламента няма да надделеят - за сметка на политическите сделки. Иванов призова гражданското общество да покаже на партиите желанието си, че сегашната ситуация трябва да се промени.

"Няма нито един български политик или едър бизнесмен, който да е влязъл в затвора за корупция. Тази държава е разрушена от корупция", каза още той.

Министърът на правосъдието бе категоричен, че не е във война с главния прокурор. "Просто имаме различен прочит. На него този ВСС му трбява", каза той. В коментар за поисканата му от Георги Близнашки оставка, Иванов заяви: "Искам да му благодаря. Има фигури, които когато те атакуват, сериозните хора ги е срам да застанат до тях". И допълни: "Маските падат".

Иванов благодари на ГЕРБ за подкрепата и заяви, че никога не е очаквал да се стигне толкова далеч. И изрази своята надежда мнозинството да се мобилизира за гласуването в пленарна зала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама