Бойко Борисов се оплака от сериозния миграционен натиск

11:28, 23 юли 15 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България е сред най-засегнатите държави от миграционния натиск и в условията на увеличения поток доказваме, че надеждно охраняваме външната граница на Европейския съюз. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, съобщиха от пресслужбата на правителството.

По думите на премиера присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство ще е ясен сигнал за единство на ЕС в борбата срещу тероризма и нелегалната миграция.

„Не трябва да позволяваме пропукване на сигурността на нито една граница, на територията на нито една държава в ЕС“, допълни министър- председателят, като изтъкна важността на това външната политика и политиката за сигурност на ЕС да бъдат единни.

По време на срещата Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност и премиерът обсъдиха и ситуацията в Гърция. Борисов посочи, че поддържането на финансова стабилност и разумна бюджетна политика са правилният избор и развитието на ситуацията е доказателство за това.

Министър-председателят представи на Могерини данните за събраните допълнително приходи в бюджета, в резултат на предприетите действия за ограничаване на корупцията и контрабандата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама