Полицай Анна Витанова ще бъде наказана

19:53, 25 юли 15 / Политика 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Извършени са необходимите проверки на полицай Анна Витанова и предстои да ѝ бъде наложено наказание. Това каза по Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Поводът за проверката бяха расистките коментари, които Витанова публикува на страницата си във Фейсбук по време на протестите в кв. „Орландовци“ преди около месец. Бъчварова не каза нито какво е установила проверката, нито как ще бъде наказан полицаят.

„Има различни методи за това. Това не е най-тежкото провинение и ще бъде приложено адекватното наказание, след като видя съответната документация“, каза външният министър.

Бъчварова смята, че клиповете с полицейското насилие, които станаха публични в социалните мрежи са атака към самата нея.

„Атаката може да бъде разчетена, защото имаше синхрон между излъчването на два различни клипа и то от различен период. Това е доста класически приом“, смята тя.

Бъчварова добави, че уволненията в МВР не ставали просто така, трябвали доказателства. Тя коментира и зачестилите в последно време инциденти в Борисовата градина. По думите ѝ има напредък в разследването на побоя над възрастния мъж във вторник. Тя не уточни нищо повече, тъй като разследването продължава. Убийството на 16-годишния ученик обаче още не е разкрито.

„Осветлението и видеонаблюдението са най-важната превенция за подобни престъпления. Това са ефективните мерки. Разбира се, присъствието на полиция също. За съжаление не можем да предвидим всичко, но работим усилено“, заяви Бъчварова.

Тя коментира и протестите около новата съдебна реформа и по-конкретно контрапротестът, на който беше поискана оставката на правосъдния министър Христо Иванов. Тогава стана ясно, че много от протестиращите дори не знаеха името му.

„Който е организирал протестите не се е справил добре. Иначе усилията за съдебната реформа от самото начало на мандата не са били свързани с компромис. Сега това е въпрос на различни виждания. Мисля, че всички партии в парламента разбират, че това трябва да се случи. Главният прокурор Сотир Цацаров много конструктивно се включи в оформянето на концепцията за реформата. Предложенията на ДПС са доста конструктивни също и мисля, че не налагат политическата си воля“, обясни вътрешният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама