Томислав Дончев: Не искам да има галени деца в Европа

22:23, 25 юли 15 / Политика 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"България няма да даде подкрепа за нови облекчения на Гърция, ако не получи същото специално отношение", заяви в ефира на "Канал 3" вицепремиерът Томислав Дончев. "Българският отговор за нови облекчения за Гърция ще бъде "не", ако същите правила не могат да бъдат приложени за България, защото ние също сме в много специфична ситуация", категоричен бе той, като посочи, че страната ни търпи загуби от руското ембарго и се изправя пред геополитически риск заради наплива на бежанци.

"Защо да не бъдем подложени на по-специално отношение? Нашето искане е принципно, а не заяждане със съседите. Не искам да има галени деца в Европа. Винаги съм настоявал на това, че в Европа има едни и същи правила за всички. Това, което мен ме безпокои е, че Европейският съюз има тези правила, но явно не ги прилага за всички", коментира Дончев.

Според него към момента няма тенденция българите в Гърция да се връщат по родните си места заради кризата в южната ни съседка. Ако се появи обаче, правителството е подготвено за такъв сценарий", увери той.

Като "феноменално" той определи събраните подписи за конституционните промени. Според него допреди няколко години е било абсолютно невъзможно партии с различни позиции да стигнат до консенсус, както става в наши дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама