Мъж почина пред "Пирогов"

22:02, 28 юли 15 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж почина на спирка на градския транспорт пред столичната болница „Пирогов“. Според очевидци от лечебното заведение не са оказали на мъжа навременна помощ. По думите им, той е припаднал, докато е чакал трамвай. Друг мъж веднага е изтичал до болница, която е на метри, за да повика помощ.

„Ние им казахме "Елате, лежи човек!", те се скриха вътре. Имаше поне 7-8 човека с престилки пушеха отвънка, веднага се скриха вътре“, каза той пред bTV. „Аз лично влязох вътре в болницата да повикам помощ. Полицаят ми каза, че те нямали право, трябвало да дойде линейка, за да го вземат, на ето, виждате, няма и 50 метра от Пирогов“, казва очевидецът.

От болницата обясняват, че въпреки че не е в задълженията им, медици от „Пирогов“ са отишли и са оказали помощ на пострадалия.

„Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов. На улицата, в градинките отговорността е на Спешна помощ. Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал", казва д-р Стоян Сопотенски.

От Министерството на здравеопазването обявиха, че започва проверка по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама