От ГЕРБ премислиха и вече не пултовете са виновни за проваления референдум

19:30, 29 юли 15 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12 часа след като обяви, че проблем с пултовете е попречил на депутати от ГЕРБ да подкрепят предложението в референдума наесен да фигурира и въпросът за задължителния вот, депутатът от партията Десислава Атанасова рязко промени позицията си. Пред БНТ тя обяви, че е провела разговор с всички, които са дали негативен вот и се е оказало, че само един-двама са имали подобен проблем. Другите просто са обяснили, че не на всяка цена са готови да подкрепят предложенията. 

Атанасова добави, че вината не трябва да се прехвърля изцяло на ГЕРБ. По думите ѝ коалиционните партньори от Реформаторския блок и Патриотичния фронт също са изиграли важна роля в т.нар. бламиране на президента.

"Трябва да уточня, че това не беше бламиране на президента, а бламиране на народа. Странно как от Реформаторския блок първи се подписаха за референдума през 2013 г., а сега се отметнаха от тази позиция. Очаквах Радан Кънев да ни поздрави поне с някоя песен отвъд океана (бел. ред. съпредседателят на Реформаторския блок е на посещение в САЩ). Единствено АБВ бяха последователни и подкрепиха и трите въпроса за референдума", уточни Атанасова и добави, че когато е трябвало да се гласува това решение много от депутатите в коалицията са изчезнали от местата си в парламента.  

Тя каза още, че се чувства предадена, тъй като от всички в парламента се е очаквало да осъществят референдума, а това в крайна сметка не е станало. 

Атанасова разкритикува и избора на тримата подуправители на БНБ, двама от които заемаха този пост и преди това. По време на техния мандат фалира Корпоративна търговска банка. 

"Подуправителният съвет на БНБ действал до днес е отговорен за всичко случило се в КТБ. Това го казвам на базата на доклада, който изготви парламентарната комисия. Всички те са имали информация какво се случва в банката", заяви Атанасова.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама