Бойко Борисов за Реформаторския блок: Работата им е да си седят на столовете

10:15, 30 юли 15 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обтегнатите отношения между ГЕРБ и Реформаторския блок се затвърдиха от поредното остро изказване на премира Бойко Борисов. При инспекцията му на строежа на т.нар. „Веонно НДК“ в центъра на София той не прие обвиненията, че само ГЕРБ са виновни за отпадането на два от въпросите на президента Росен Плевнелиев за бъдещия референдум.

По думите му, ако другите парламентарно представени партии са били в пълен състав при гласуването, и трите въпроса щяха да бъдат приети.

„По време на здравната реформа Реформаторският блок едва събра 4-5 депутати. Онзи ден на пенсионната реформа - 10 души. Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. Когато си планират пътуванията да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са в залата. Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата“, заяви Борисов и уточни, че ГЕРБ са си свършили работата по този казус.

Думите му бяха индиректна нападка към съпредседателя на РБ Радан Кънев. Въпреки че именно реформаторите бяха първите, които се подписаха за осъществяването на референдум, вчера голяма част от депутатите им липсваха заради служебни задължения. Самият Кънев пък е на посещение в САЩ.

Борисов подчерта, че ГЕРБ са подкрепили президента с всички сили за референдума, но това не са сторили партньорите им.

„Готов съм и трите въпроса веднага да ги подкрепя с две ръце, защото са и добри, а и чисто партийно говоря изцяло устройват ГЕРБ. За нас беше идеално да се приеме мажоритарният вот. Ние сме мажоритарна пария. За мен са гласували само мажоритарно“, каза още премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама