До няколко седмици Реформаторският блок ще има общ лидер, обяви Москов

09:56, 01 авг 15 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерството в Реформаторския блока не било проблем, а решение. Начинът на взимане на решение трябва да бъде ясен и тези организации в блока не трябва да търсят в парламентарното си представителство реализиране на партийната си номенклатура. Трябва да търсят начин Реформаторския блок да бъде стабилен, като подкрепя или не подкрепя нещо по определена програма. Този разговор е отдавна назрял и той в следващите седмици ще намери своя отговор по един или друг начин. 

Това заяви вторият човек в ДСБ и здравен министър Петър Москов в ефира на Нова телевизия.

По думите блока по този си начин без ясна структура и без ясно изработване на общи решения не може да продължава.   

Според Москов няма условия за парламентарна или правителствена криза. Резултатът от евентуални предсрочни парламентарни избори по същество щял да преповтори сегашната ситуация. 

Здравният министър е убеден, че блокът с тази си структура, с този си начин за взимане на решения и изработване на позиции не може да бъде стабилен партньори. Не може да бъде и стабилна опозиция. Тази структура била изчерпана и следващите седмици трябва да дадат яснота партиите от блока дали са готови да отидат към единна структура.

"Това е обсъждането с течение на месеци, но единната регистрация за местните избори и бъдещето на блока зависи от препотвърждаването на общата цел", убеден е Москов и допълни, че ако има слабост на блока, тя е свързана именно с това – структура, която не е подчинена на единна цел. 

"За мен влизайки в това мнозинство, в това управление с всички компромиси, които Реформаторския блок е направил, има една единствена цел – стабилност и възможност за ясни стъпки", обясни Петър Москов и допълни, че това е свързано със ясно и точно разписано във времето и пространството взаимодействие между Реформаторския блок и ГЕРБ. 

В момента, в който това не се случва и в коалицията започва прехвърляне на вина, това трябва да е ясен знак, че това предизборната кампания е стартирала. 

По думите на Москов наистина тонът в коалицията е лош и избирателите на РБ и ГЕРБ са притеснени. 

"Проблем има, когато РБ и ГЕРБ гласуват различно. Тогава победителят определян от ДПС. Това е чиста математика и е важна поука, която всяка партия в коалицията трябва да си извлече", посочи здравният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама