Над 40 000 социалисти се събраха на Бузлуджа, Миков вещае победа на изборите

13:35, 01 авг 15 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 40 хиляди членове и симпатизанти на БСП дойдоха на поляната под връх Бузлуджа на събора на БСП по повод 124 години от създаването на Социалдемократическото движение в България. Тази година той е под мотото „За хората! Справедливост и солидарност!”.

„Всяка година идваме тук заради Вас. БСП е жива, защото ви има Вас с битките, които изнасяте във всяка кампания”, каза пред множеството лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. 

"Европа боледува. Прекрасната идея Европейски съюз хората да живеят в мир, солидарност, всеки да има достоен живот, вече не вдъхновява много хора, много хора са отчаяни и търсят посоки", каза още председателят на ПЕС.

"В България виждаме управление на сделката, на статуквото - управление, което е създадено да консумира власт, да разпределя интереси. Както навсякъде в Европа, десните управления изпускат човека - най-важното, който трябва да получи перспектива и подкрепа", допълни Станишев.

Той призова хората да подкрепят БСП на местните избори наесен, защото това е партията, която ще се бори за правото на живот, на дом, на работа, на достойно заплащане, на достъп до здравеопазване и образование.

"България трябва да има самостоятелна външна политика, която казва "Не" на санкциите срещу Русия, "Не" на компрадорското поведение, а заедно всички партии да отстояват интересите на България пред европейските институции", каза председателят на БСП Михаил Миков.

Той посочи, че БСП е истинска партия, която е успяла да оцелее през последните 25 години, въпреки че били създавани много различни лъскави политически проекти в български и чужди лаборатории. Целта била да убедят хората, че да се продава политика и прах за пране е едно и също нещо. По думите му през последната година БСП е минала през труден избор, но тя е единствената представителната алтернатива на днешното управление.

Миков предупреди, че десните сили не пестят средства и договорки, за да ги има във властта.

"От утре започва походът към местната власт. Това е нашата България, за която ние тръгваме да спечелим изборите", каза още председателят на БСП.

Тази година наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков” получиха журналистите Тодор Коруев и проф. Велко Вълканов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама