АБВ са готови за избори 3 в 1 и си постави цел - 200 000 гласа на местните избори

15:52, 01 авг 15 / Политика 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политическа партия "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) е готова за избори 3 в 1 наесен. Това съобщи на пресконференция заместник-председателят на партията Румен Петков, предаде репортер на София Topnovini.bg. По думите му единствените партии, които са подготвени за предсрочни парламентарни избори, местни избори и референдум са АБВ, ГЕРБ и ДПС. Констатацията на Петков е във връзка с позицията на Радан Кънев, който вчера намекна за разпускане на 43-ото Народно събрание. 

 

На пресконференцията не присъства лидерът на партията Георги Първанов, покрай който избухна скандал, свързан със сина му Ивайло. Вчера стана ясно, че той е купил половината от хотел "Стримон спа" в Кюстендил. Финансирането на сделката станало със събрани лични спестявания, помощ от родителите и изтеглен кредит. Сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" обаче направи собствено разследване за произхода на парите, от което става ясно, че някои от тях най-вероятно идват от фирма, избрана при правителството „Орешарски“ да строи неслучилия се проект „Южен Поток“.

  Националният предизборен щаб на партията си е поставил за цел да спечели 200 000 гласа на предстоящите местни избори на 25-и октомври. За сравнение Петков съобщи, че на евроизборите през през 2014 година АБВ са получи 90 000 гласа, а на предсрочните парламентарни избори на 5-и октомври миналата година - 132 000.    "Отчели сме слабостите и проблемите в двете кампании. Задачата е максималната мобилизация и пълното участие с листи за съветници, с които да постигнем един резултат от 200 000 гласа", обяви Румен Петков.     Той разкритикува и министър-председателя Бойко Борисов за това, че е вкарал в пленарна зала законопроекта на вицепремиера Меглена Кунева за борба с корупцията по високите етажи, въпреки че е знаел за пропуските в него. По думите му възражения към текстовете на новия закон са се чули от общините и прокуратурата.   "Сега излиза, че премиерът иска да се бори с корупцията, но едни 240 депутати не искат. Това не е добра политика, не е почтено към самия парламент. Пускаме законопроект, за който се зае, че е лош, но се пуска. Такъв подход е вреден", категоричен е Румен Петков.    Зам.-председателят на АБВ отказа да коментира отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок, независимо дали разговорите между двете политически сили минавали през "интернет, или по водопровода".    По думите му Радан Кънев неколкократно говори за предсрочни избори, но когато се говори за това, трябвало да се направи и следващата крачка.    "Аз не вярвам, че ще бъде направена", каза Петков и допълни, че  АБВ е извървяла своя път и е готова за извънредни избори.   Партията на президента Георги Първанов вече е избрала кандидати си в 103 общини за предстоящите местни избори на 25-и октомври. 80 от тях са издигнати еднолично от АБВ, 17 са независими кандидати, а в 6 общини партията ще се яви в коалиционни формати. Относно кандидатурата за София, Петков съобщи, че АБВ вече имат кандидати за 18 района на столицата, но все още не са се спрели на име, което да издигнат за кмет. Партията на Георги Първанов няма да подкрепи нито Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), нито кандидатурата на БСП - Михаил Мирчев.    "Мирчев има едно грубичко отношение към АБВ в национален ефир, от което той ще загуби, ще загуби и БСП", предрече Румен Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама