МВР затяга контрола по пътищата, но и отваря врата за корупция

09:24, 03 авг 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради увеличаващия се брой жертви и в отпускарския месец август МВР затяга контрола по пътищата. За това съобщи пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчврова.

По думите й освен автомобилите, оборудвани с видеонаблюдение с цел превенция на корупцията, по пътищата ще контролират и такива без камери, тъй като ведомството не може да смогне да инсталира такива навсякъде.

Бъчварова не отрече, че така се създава хипотетична възможност проверките без заснемане да отворят вратата на корупционни практики, но увери, че МВР взима мерки в тази насока.

„Инспекторатът ще работи приоритетно по тези теми, гражданите могат да подават сигнали и се надявам, че в крайна сметка резултатът ще бъде положителен за много хора, които биха станали потенциална жертва на ПТП-та”, посочи още министърът.

„Много е важно да има контрол по пътищата ,смятам че това е и основният начин да ограничим транспортните произшествия и ще продължим с проверките за употреба на алкохол, наркотици, за редовни документи“, обобщи Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама