Арестуваха група за производство и разпространение на наркотици в София

19:38, 03 авг 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем души са задържани при специализирана акция на ГДБОП в София и околностите на 31 юли, съобщи прокуратурата.

Сред арестуваните е и ръководителят на организираната престъпна група, която се е занимавала с производство и разпространение на наркотици – предимно канабис.

Според събраните до момента данни групата е действала от декември 2014 г. По указание на ръководителя й, мъж с инициали В.С., членовете й са създали три оранжерии за отглеждане на канабис в къщи в селата Мърчаево и Подгумер и вилна зона Чурек.

Готовата продукция била складирана в дома на друг мъж в София, откъдето била предавана за разпространение на дилъри от групата.

При извършените претърсвания в дома в столицата освен канабис, са открити и осем пликчета с 255,88 грама амфетамин на таблетки. Намерен е и незаконно притежаван пистолет и осем патрона.

Обвинения за участие в групата, както и за производство и за държане на наркотични вещества са повдигнати на петима членове на групата. За разпространение на наркотици е повдигнато обвинение на седмия член на групата.

Действията по издирване и на други участници в престъпната група продължават.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на седмината задържани са наложени 72-часови мерки за задържане. Днес е внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянна мярка „задържане под стража" на мъжете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама