Строеж до „София Ленд“ разбуни духовете в социалните мрежи (снимки)

20:03, 03 авг 15 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов строеж до някогашния увеселителен парк „София Ленд“ разбуни духовете в социалната мрежа „Фейсбук“ в края на миналата седмица. 

В групата „Да уволним главния архитект на София Петър Диков“ потребителят Георги Стойчев публикува снимки на мащабен строеж, започнат съвсем наскоро, с коментар „Петър Диков, това вече е голяма издънка !!!“ 

Проверка на екип на София Topnovini.bg в понеделник установи, че строежът не попада на територията на „София Ленд“, а на терен между него, гората и тенис клуб „Малееви“. 

Според табелата на строежа възложител на обекта – жилищен комплекс с подземни гаражи – е „Билто Овърсийз Трейдинг“. Проверка в Търговския регистър показва, че управител на  компанията е Васил Докев, а тя собственост на офшорката „Адорна мениджмънт лимитид“, регистрирана на Британските Вирджински острови. 

Трийсет и петте декара, върху които в началото на хилядолетието бе построен и открит увеселителният парк „София Ленд“, бяха предоставени от Столичния общински съвет и  тогавашния кмет на София Стефан Софиянски срещу 42 панелни апартамента в крайни квартали на града. Паркът работи едва четири години – от есента на 2002 до есента на 2006 и затваря, тъй като работи на загуба. 

Оттогава оценяваният на десетки милиони апетитен терен в един от най-хубавите столични квартали е обект на постоянни спекулации за продажба и смяна на предназначението на земята, която е определена за парк. През годините върху него щяха да се строят ту бизнес сгради, ту жилища, ту търговски център, а част от атракционите, които и до днес стоят и ръждясват, щяха да бъдат местени в друг увеселителен парк, който щеше да се строи в Западния парк.

Екипът на София Topnovini.bg ще проследи темата в подробности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама