Военното министерство прехвърли на парламента казуса с парка на резиденция „Лозенец“ (обновена)

14:35, 04 авг 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на отбраната (МО) е прехвърлило решението за отваряне на парка в резиденция „Лозенец“ на парламентарната комисия по отбрана. Това стана ясно от думите на общинския съветник от БСП Румен Георгиев пред София Topnovini.bg.

Днес от БСП-София започнаха подписка с искане за свободен достъп до парка. Покрай акцията от МО ги потърсили за среща, като Георгиев и Калоян Паргов, председател на столичната организация на Столетницата разговаряха около час с началника на кабинета на военния министър Валерия Кардашевска, парламентарния секретар Лора Кендова и медийният съветник на министъра на отбраната Бойко Станкушев.

От ведомството обяснили, че депутатите от комисията трябва да преценят доколко резиденцията е стратегически обект. Ангажирали се да внесат въпроса за разглеждане в комисията още в първите заседания на парламента през есента.

Столичните социалисти пък посочили като пример отварянето на парка на Военна академия.

Засега от БСП искат достъп само до парка. Според Георгиев той може да влезе и в туристическия календар на столицата, както и там да се провеждат множество културни мероприятия.  

Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че отварянето на резиденция "Лозенец" за граждани е идея на ГЕРБ. 

 "Това е една наша идея в годините назад, когато започнахме работа. Аз дори съм писала писма за това", каза Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус".  Обясни, че става въпрос за времето когато е бил отворен паркът на Военна академия, когато министър на отбраната e бил Аню Ангелов.

Фандъкова добави, че в момента районният кмет също е поставил въпроса пред министъра на отбраната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама