Започна 8-мото европейско първенство по парашутизъм (галерия)

23:15, 23 авг 15 / Спорт 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като два дни парашутисти от 17 държави унило се взираха ту в небето, ту в прогнозата за времето, днес в късния следобед облаците над летището в с.Ерден се вдигнаха и позволиха на 120-те състезатели да започнат съревнованието в 8-мото европейско първенство по парашутизъм.

За първи път в България се провежда подобно състезание. Авиобазата край монтанското село Ерден на Аероклуб "Монтана" беше определена за домакин на първенството от Международната комисия по парашутизъм (IPC) към Междунардната федерация по въздушни спортове (FAI).

Официалният старт на първенството беше даден снощи от представителя на  Международната комисия по парашутизъм (IPC) Лиам Макнълти на тържествена церемония, на която присъстваха кметове и депутати, подкрепящи парашутизма. Поради непрестанните валежи се наложи откриването да се състои на закрито в Младежкия дом в Монтана. 

В шампионата на Стария континент участват състезатели от Австрия, Беларус, България, Германия, Италия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Франция, Чешката република, Швейцария и Швеция. За България се състезават 5 жени, 5-ма мъже и един юноша.

Днес започна надпреварата по целно кацане за мъже. За да компенсират двудневното закъснение, в следващите дни до 28-ми август състезателите ще започват скоковете от 7 часа сутринта и ще продължават до залез слънце. Награждаването на победителите ще се състои на 28-ми август в Авиобазата на летище Ерден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама