Бъди пехотинец на „Панчарево“

22:21, 27 авг 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки спортист е имал своите тежки моменти. Не винаги сме имали желание за тренировка и това често е било причина рано или късно да се откажем от активния начин на живот. Оправданията и извиненията са ни познати до болка – „изморен съм“, „утре съм на работа от рано“ или „слънчево е, ще пия една бира“. Проблемът идва, когато ни е необходимо да открием нова мотивация за щангите и пътеката.

Е, такава възможност за всеки един бивш или демотивиран спортист вече има. С едно нетипично, нестандартно и уникално спортно събитие за България, което се провежда за втора година в близост до столицата.

На 29-и август край езерото "Панчарево" организаторите на събитието ви предоставят шанса да се почуствате като един истински пехотинец. Legion Run ще ви предложи едно истинско състезание, в което единствения ви съперник всъщност сте самите вие. Ще тествате своята физическа и умствена подготовка, докато се катерите по въжета, тичате през неравни участъци, преминавате през тесни тунели, пребягвате през ров, пълен с лед или кал, ще пълзите под бодлива тел и ще прескачате стени.

Всички препятствия се преодоляват от отбори по няколко души. Целта е участниците да си помагат при справянето с тях. Най-добре физически подготвените преминават през всички етапи за около 50 минути до 1 час. Важна роля играе и особеностите на трасето, защото за всяка държава то е различно. Стандартно хората го взимат за 1:15-1:30 ч., а по-бавните - за около 2 часа.

Събитието e най-бързо растящият сегмент от „Оbstacle running“ индустрията, а Legion Run е най-голямата марка в Югоизточна Европа. Миналата година в него са взели участие над 25 000 души. В България Legion run е за втори път, като миналата година се проведе в близост до квартал „Банкя“. Организаторите очакват на тазгодишното издание да дойдат повече от 1700 българи.

До момента през 2015 година Legion Run е посетил Кипър, Унгария и Полша. Наред е София като следват Гърция (13 септември) и Йоханесбург, Република Южна Африка (3 октомври).

"Накратко това е крос с препятствия от най-разнообразен характер. Създадените са с цел да предизивкат човек умствено и физически да преодолее различни трасета". Това каза пред София Topnovini.bg Ивайло Матев, отговарящ за продажбите на Legion Run в международен мащаб.

Случвало се е някои от по-ентусиазираните участници да опитат да преминат през трасето втори път. "Който има желание, няма да го спрем", казва Ивайло.

„Ако ви хареса, можете да дойдете и в друга страна. В началото на годината или до края на тази ще сме потвърдили календара си за 2016 година. В момента текат преговори със съответните държави", допълни той.

По думите на Матев Legion Run не е със състезателен характер. Целта му е да предизвика хората да участват като екип и да преминават през препятствията заедно, а не да се състезават един с друг.

Физическата подготовка не е от значение. Необходима ви е енергия, колкото за една разходка в планината. В дните преди събитието е хубаво всеки участник да потича и да влезе в някаква форма. Желателно е облеклото бъде спортно и удобно.

"Не носете най-новите си спортни обувки. Дрехите ви трябва да са леки и да не се притеснявате, че ще бъдат изцапани".

Историята на тези спортни събития датира от 2010-2011 година и са създадени в САЩ.

През първите месеци желаещите за участие са около 50 000. През 2013 вече са 3,5 милиона души в световен мащаб, като активно се включват и държави като Англия и Франция.

„Когато минах Legion Run в Унгария бях сам без отбор. Запознах се с хора, които също нямаха екип и си направихме собствен. До ден днешен поддържаме контакт, смятаме да си ходим на гости и така нататък. Няма проблем да участваш сам – със сигурност ще си намериш приятели. Не е задължително да си част от отбор, но тогава е по-забавно".

Напоследък организаторите забелязват, че много компании правят своя тиймбилдинг на спортното им събитие.

Условията за участие са прости. Не се допускат лица под 18 години, защото трасето крие известни рискове. Случвало се е някой да си изкълчи крак или ръка, но това е нормално за всеки един спорт. На мястото ще има три медицински екипа.

Средната възраст на нашите участници е 31 години. "Определено се вижда интерес и сред представители на нежния пол. Изненадващо е, че над 40% от участниците са жени", казва Матев.

Таксата за участие на човек е 120 лева. За тези пари освен, че ще преминете през трасето с препятствия, ще получите и безплатен паркинг, студена бира и тениска с надпис "I Am Legion". Допускат се и външни хора, като таксата за тях е 10 лева. Желателно е всички участници бъдат при езерото „Панчарево“ в 8.00 часа на 29 август подготвени да изпитат едно невероятно усещане и да се поизцапат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама