Кметът на Парачин: Сръбската държава да си върне стъкларската фабрика от Цветан Василев

15:09, 28 авг 15 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на сръбския град Парачин Саша Паунович предложи Сърбия да си върне собствеността върху фабриката за стъкло на Цветан Василев, която е натрупала огромни дългове за газ и електричество, съобщи сръбският сайт Blic. 

По време на среща между мениджмънта на фабриката и сръбския енергиен министър Желко Сертич по-рано тази седмица бяха обсъдени варианти за изплащането на дълговете, като бе постигнато споразумение, че от 1 септември доставчиците спират тока и газта на фабриката, а преговорите продължават. 

„Очаквам правителството да намери друго решение – например чрез продажба на собствеността, или да продаде фабриката на друг собственик“, каза Паунович. Той поясни, че ако фабриката остане без ток и газ, тя трябва да спре производството и много хора да загубят работата си. „Нас не ни интересува кой е собственик на фабриката, а това тя да функционира и хората в Парачин да имат работа“, добави Паунович. 

Фабриката на Василев в Парачин дължи близо 1 млрд. динара за ток и газ, които според протокол, подписан в края на юли между сръбската фабрика за стъкло, ЕПС и "Сърбиягаз", фабриката трябваше да покрие всичките си дългове за енергоизточници до 27 август. 

През 2012 г. мажоритарният собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев купи 67% от това предприятие с пари именно от Корпоративна търговска банка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама