Арестуваните български граждани във връзка с камиона в Австрия станаха трима

15:47, 28 авг 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на арестуваните български граждани, заподозрени в участие в канал за трафик на хора, свързан с камиона с трупове в Австрия, се увеличи до трима, съобщи агенция Reuters, която цитира унгарската полиция. 

Четвъртият арестуван е афганистанец. 

„Полицията претърси домове и разпита близо 20 души като свидетели“, се казва в изявлението на полицията. 

"Почти убедени сме, че те са част от унгарско-български канал за трафик на хора", каза Ханс Петер Доскозил от полицията на австрийската област Бюргерланд, в която бе открит камионът, цитиран от Reuters. По думите му, вероятно жертвите са се задушили в камиона. 

По-рано през деня агенция Reuters съобщи за двама арестувани български граждани – единият от ливански произход – и унгарец. 

В българските посолства в Австрия и в Унгария няма постъпила информация за задържани българи, казаха от пресцентъра на МВнР, цитирани от БТА. Министерството на външните работи продължава да следи ситуацията и да бъде в контакт с местните власти. 

Припомняме, че в четвъртък австрийската полиция откри 71 трупа в изоставен хладилен камион с унгарска регистрация, на магистрала за Виена, близо до границата с Унгария и Словакия.

Камионът, брандиран с логото на словашка компания за пилета, бе забелязан в четвъртък. В него бяха открити полуразложените тела на 59 мъже, осем жени и четири деца, за които се предполага, че са имигранти от Сирия. 

Аутопсиите все още не са установили причините за смъртта, но въз основа на степента на разложение, патолозите смятат, че към момента на намирането на камиона, хората вече са били мъртви от ден и половина-два и така са били закарани в Австрия. Данните на трафик камери по пътя показват, че камионът е тръгнал от Будапеща в сряда сутринта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама