Уикендът започва с "Legion run" и завършва с автокино в София

22:30, 28 авг 15 / Култура 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки, че най-отпускарският месец в годината е към края си и повечето столичани вече са в София, културните събития в столицата още са в лятна ваканция. За сметка на това градът ни подготвя различни събития за почивните дни, които съчетават полезното с приятното.

Едно от тях е тазгодишното издание на „Legion run”. Както организаторите напомнят, събитието е изпитание за волята и тялото, 5 км. бягане, лазене и преминаване през препятствия – кал и много емоции.

В зависимост от мащаба на събитието групи от 200 – 250 души стартират на всеки 15 минути. Първата вълна за деня включва т.нар. състезателна група и е запазена за онези, които предпочитат да се състезават срещу другите, вместо срещу себе си.

За любителите на природата, предлагаме едно не толкова екстремно изкачване до Златните мостове. На разходката са поканени столичани от всички възрасти, като автобусът ще тръгне в 8.30 ч. От спирка “Бул. Цар Борис III”. От Златните мостове се тръгва пеша към хижа „Еделвайс“, оттам до връх Селимица и обратно до село Кладница.

След толкова активен съботен ден най-приятното предложение за вечерта идва от автокино „Сердика“ и филма „Мъж на ръба“. Сценаристите Пабло Фенвес, Ерик Хобър, Жон Хобър и режисьорът Асгер Лет, обединяват своите усилия, за да създат добър и качествен филм. А актьорите Дженезис Родригез, Тайтъс Уеливър, Джейми Бел, Сам Уортингтън, Ед Харис, Андъни Маки, Елизабет Банкс и Едуард Банкс, влизат професионално в отредените им роли и издигат филма на световно ниво. 96-минутният трилър може да изкара всеки зрител на ръба.

Неделя отново започва с физическа активност или по-точно - „Витоша рън“. Състезанието по планинско бягане е разделено на няколко категории - Мъже и Жени, Младежи и Девойки до 20г., Ветерани 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70. А ето и трасето: Старт: София, Южен парк 2, Хотел Хилтън – Юг /562м н.в./, 42°40’50.40″С  23°19’9.96″И; Финал: Черни връх /2290м н.в./; Дължина: 17,5км с 6 междинни контролни пункта (виж схема на трасето), преминава зад Сити център през централната алея на Южнен парк, по ул. Никола Крушкин, пресича Околовръстен път на кръговото с бул. Черни връх, зад Фантастико, по ул. Чемшир през Драгалевци, Посетителски център Витоша, пътеката покрай лифта, през Голи връх и Платотo до Черни връх.

Ако сте изморени след съботните маратони, „Вокализирай това“ ви кани да станете част от фестивала „София диша“. Организаторите ще очакват столичани в тяхната специална „Вокализационна“ на ул. „Оборище“, където всеки ще може да се разпява, пее и импровизира.

Много музика, танци, винтидж настроение и облекла са подготвили и организаторите на последното за сезона „Винтидж гардън парти“. "Vintage garden party” е едно от най-приятните и положителни летни събития в столицата, организирано от момчетата от „The Smugglers Collective”. Всяко лято и то по няколко пъти, те събират феновете на суинга на едно незабравимо пътуване във времето. Винтидж пикниците съчетават всички елементи на суинг културата – музика, мода и много танци.

Автокино „Сердика“ ви кани на още една прожекция през уикенда – този път на лентата „Принцесата на Монако“, с участието на Никол Кидмън. Американска продукция, която съчетава в 103-минутното си съдържание, спецификите на живота от време оно и това на спецификите от живота на еманципираната жена. Създаден през 2014г, филмът привлича световно внимание,а създателите тепърва очакват плодовете от работата си.

В неделя малките почитатели на театъра отново ще се забавляват с постановките на театрална къща „Мариета и Мариеонета“ и спектакъла „Голямото пътешествие на малкото крокодилче“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама