Минният бранш е внесъл 66 млн. лв. в бюджета през последните шест месеца

23:19, 29 авг 15 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
66 милиона лева са внесените концесионни плащания от минния бранш за първите шест месеца на тази година. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова при отбелязването на Деня на миньора и честването на 50-годишнината от създаването на българската компания “Асарел-Медет”.

По думите на Петкова най-вероятно ще има преизпълнение на приходите по това перо. За сравнение през цялата 2014 г. в бюджета от концесионни плащания от минния бранш са постъпили над 70 млн. лв.

Данните показват още, че от 1999 г. до първото полугодие на тази година “Асарел-Медет” е платила концесионни възнаграждения в размер на 70 млн. лв. без ДДС. Плащанията й към община Панагюрище за последните две години и половина възлизат на 6 млн. лв.

Петкова припомни още, че Министерският съвет вече е приел Национална стратегия за развитието на минната индустрия. Чрез документа се дава визия за развитието на отрасъла до 2030 г. Председателят на надзорния съвет на “Асарел-Медет” Лъчезар Цоцорков също изрази подкрепата си към документа.

Според него в стратегията са заложени мерки, които дават възможност за устойчивото развитие на отрасъла в съответствие с европейските изисквания. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама