Дизела ял само домашна храна

09:42, 30 авг 15 / Спорт 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на рекордното преминаване по "Ком - Емине" Кирил Николов-Дизела е ял само домашно приготвена храна. Това призна самият той в ефира на "Нова".

Мииналата година, когато Дизела отново се опита да постави рекорд, но заради изключително тежките метереологични условия трябваше да се откаже, той е ползвал енергийни гелове, които обаче нарушили нормалното функциониране на стомаха му. Затова тази година Николов заложил само на чиста, домашна храна.

600-е километра той премина за рекордните 4 дни, 13 часа и 5 минути. "Цялото трасе е много трудно - в началото си по-свеж, имаш повече енергия, но теренът е по-планински, има повече изкачвания. Накрая трасето е по-равно, но пък си доста уморен", разказа той. Екстремният бегач разказа още, че последната вечер на Риж е бил доста уморен и е имал колебания дали може да продължи. Но екипът му се е справил добре с възстановяването му и след едва 2.30 часа почивка, Дизела тръгнал отново. В последните 15-ина километра температурата на въздуха е била 39-40 градуса. Според физиотерапевта му, най-добрият начин Дизела да се възстанови след този подвиг е активната почивка - и в никакъв случай той не трябва да се залежава по цял ден и да спре спорта, дори и за ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама