Кънев: Трябва да си седнем на задниците и да се разберем за единна регистрация

08:49, 31 авг 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Шест месеца празни приказки и никакво решение. Три партии от блока стигнахме до решение, че искаме да се обявим единно на предстоящите избори. В един момент се взима решение от този, който е готов. Това, което трябва да направим е да си седнем на задниците и да се разберем и със СДС и ДБГ“. Това каза в ефира на БТВ един от председателите на Реформаторския блок Радан Кънев.

 Коментарът на Кънев дойде след като вчера от Движение България на гражданите и СДС го обвиниха, че участва в задкулисие, след като Кънев публично обяви, че Реформаторите ще се регистрират единно на предстоящите избори.

„Аз организирам днешната среща в блока, организирах и вчерашната. Вчера Кунева и Лукарски не дойдоха, защото те нямат достатъчно ясно съгласие за общо регистрация на изборите“, каза още Кънев.

Той посочи, че много декларации са се оказали неискрени в общата декларацията на Реформаторския блок.

„Нито една от нашите партии няма достатъчната сила, за да извърши историческите дела, които трябва да се направят. Не ми се говори за декларации, защото ми омръзна. Знам, че е време да дадем на кандидат-кметовете си спокойствие. Те не знаят коя политическа партия седи зад гърба им. Поставяме ги в отвратително положение и не говоря за кметовете на ДСБ, а тези на СДС, тези на ДБГ“ посочи Кънев.

Той обясни, че днес на среща ще се съберат тези партии от блока, които са съгласни с единната регистрация. По думите му кандидат-кметовете на РБ трябва да се борят за своите общини, а неговата работа била да бъде в парламента.

„Ние трябва да променяме конституция, а 6 месеца се разправяме за една единна регистрация. Имаме да приемаме закона за здравето, имаме да приемаме закона за антикорупционните практики, а ние не сме дали спокойствие още на кандидатите ни за кметове“, посочи Кънев.

По повод изказване на лидера на АБВ- Георги Първанов, за разбирателството за съдебната реформа между Реформаторите и ДПС, Кънев заяви, че в диалог с Първанов няма да влиза.

„Финалната форма на проекта за изменение на конституцията беше одобрена на изключително тежък дебат с хората, които не я приемаха- ДПС. Тогава АБВ беше с ДПС. Сега АБВ да хваната да разберат, че реформаторите успяхме да убедим и най-големият си противник“, каза Кънев.

„Аз ако си скъсам ризата пред вас ще ми повярвате ли, че ДПС не е във властва“, каза още той.

Радан Кънев обясни, че ДПС е допуснало много лоши практики в много дългите си периоди на управление.

„Няма нищо символно в Делян Пеевски. Ето, че и  Бисеров го няма от много време в Народното събрание, но политиката им не се промени. Лошото е , че Пеевски беше проверявам от сериозни органи и тогава беше казано, че той няма никакъв бизнес и фирми, а накрая излезе съвсем друго“, каза Радан Кънев.

Той обясни, че лично е звънял на и е разговарял с кандидат-кметове на ГЕРБ. За това, по думите му, е нормално Цветанов да се обажда на техни кандидати.

„Никой няма да им звъни ако ги излъчим вече като единни кандидати на Реформаторския блок“,  каза още той

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама