6 % ръст на туристите в София през първата половина на 2015 г.

21:25, 31 авг 15 25 732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръст от 6 % на туристите в София се наблюдава през първите шест месеца на годината. Това коментира пред „Фокус“ зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов. Той допълни, че през изминалата година е имало над 10% ръст на туристите и вероятно и тази година ще бъдат достигнати тези стойности. Най-голям е броят на новите туристите в летния период.

„Засега с подчертан интерес е идеалният градски център – там където се намират знаковите за София обекти като Храм-паметникът „Св. Александър Невски“, храмът „Св. София“ и редица други забележителности. Нашият стремеж е да увеличаваме обхвата на туристическия интерес, да разширяваме обиколките, туристите да имат по-дълъг престой, защото в крайна сметка най-полезни за туристическата икономика са тези туристи, които пренощуват поне един път в града“, обясни Чобанов.

След проведения Консултативен съвет по туризма стана ясно, че през 2016 г. Столичната община планира редица програми, насочени именно към туризма в столицата. Едно от решенията на Консултативния съвет е да се наблегне на рекламата в интернет.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама