Патрик Първев окончателно остава в ареста

12:45, 01 сеп 15 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патрик Първев, един от арестуваните и обвинените в опит за убийство на 3-годишно дете, окончателно остава в ареста с решение на Софийския апелативен съд.

Миналата седмица Първев, който заедно със съучастника си Александър Донов е в ареста от края на юли поиска да бъде освободен, за да продължи обучението си и се оплака, че бил заплашван с убийство от Донов.

Тогава Софийският градски съд отхвърли искането му с аргумента, че извършеното от двете момчета престъпление е с висок риск на обществена опасност. Съдията изтъкна отново, че участието му в престъплението не може да бъде омаловажено, тъй като той е присъствал и участвал в малтретирането на малкото дете в продължение на седмици. Също така не е в негова полза и фактът, че се е нанесъл в апартамента на майката на детето, при положение, че тя не е давала съгласието си друг освен Александър да живее там и да контактува с детето и.

Първев и Донов са обвинени в опит за убийство на малолетно лице. Според обвинението двамата системно са малтретирали 3-годишно дете, поверено на грижите на Донов от майката на детето. То беше спасено от лекарите в „Пирогов“, но съдебно-медицинската експертиза показа, че 3-годишното момче е редовно малтретирано, което ще нанесе непоправими щети на здравето му в бъдеще. Освен това двете момчета са тормозили детето „с удоволствие“, уточни съдията по делото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама