Отвориха „Черни връх“, затрудненията по „Сребърна“ обаче остават (снимки)

15:02, 01 сеп 15 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес движението по бул. „Черни връх“ е възстановено. Ремонтираният участък е разширен, като от две ленти шофьорите вече ще се движат по четирилентов път. Значително е разширено и кръстовището на бул. „Черни връх" и ул. „Сребърна“.

„Станало е много добре. Много е широко и най-накрая вече няма да вися в задръстване“, каза пред София Topnovini.bg Иван Казин, който минава всеки ден с автомобила си от тук.

„Харесва ми, но още не мога да повярвам, че е отворено. Аз живея в квартала и заради този ремонт много се измъчихме. Сега е добре, но не знам дали няма да разбият настилката, тъй като все пак метрото още не е доизградено. Нали знаете българската работа, как асфалтират, а след това разбиват“, изрази опасенията си друг от шофьорите.

Въпреки че движението по „Черни връх“ е пуснато, затрудненият трафик по ул. „Сребърна“ ще продължи. След кръстовището с „Черни връх“ (в посока Зоологическата градина) улицата остава затворена, защото полагането на асфалт там продължава.

„Може би още хората не знаят, че е възстановено движението по „Черни връх“, защото имаше по-сериозно задръстване на светофара по ул. „Сребърна“ тази сутрин. Обърнала съм внимание да се провери дали всички табели за края на ремонта са махнати, за да не се объркват софиянци“, обясни тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Ремонтите дейности в района на булеварда обаче продължават, защото още една година ще се строи новата отсечка на метрото. На „Черни връх“ и „Сребърна“ ще се намира метростанция "Витоша", която е част от разширението на втората линия на метрото. Тя ще бъде най-голямата в София - със седем входа, и се очаква да бъде готова юни 2016 г. Отсечката е с дължина 1,3 км.

В момента само участъкът от „Черни връх“ при мол „Парадайз“ е с четири ленти. Веднага след мол-а, шосето се стеснява в стария път, който е двулентов. Амбициите на общината са през следващата година да бъде разширен целият булевард до „Околовръстното шосе“.  Вече текат процедури по отчуждаване на имоти в района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама