Станишев пак избяга от въпроса за Пеевски

20:48, 01 сеп 15 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фигурата на депутата от ДПС, неуспял шеф на ДАНС и вече официално собственик в медии, "Булгартабак" и други фирми Делян Пеевски отново се оказа неудобна за президента на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и бивш председател на БСП Сергей Станишев.

На въпрос, свързан с последните събития около Пеевски и появата му като акционер в няколко фирми, соцлидерът отказа да отговори с мотива, че не следял събитията в България, макар че бе избран за евродепутат именно от българските гласоподаватели и би трябвало да следи ситуацията у нас доста изкъсо. "Предпочитам да не коментирам", каза Станишев, попитан от София Topnovini.bg дали е морално Пеевски да остане депутат.

"Моралът е много различно понятие за всеки. Пеевски може да си прецени да следва ли морала. Както и другите народни представители. Не е важно дали за мен е морално, моите разбирания се различават с тези на доста от колегите ми в парламента", коментира на свой ред любимият на поколения българи актьор и депутат от Столетницата Стефан Данаилов пред София Topnovini.bg.

"Това е все едно да ме попитате редно ли е Стефан Данаилов да е в парламента, след като е толкова болен. А и Пеевски има акции, защо да няма? Дали ще остане в парламента, той сам ще си прецени. Не знам дали трябва да давам мнение. За разлика от колегите, аз съм малко далече от парламента", допълни Ламбо.

"Не ме интересува дали Пеевски ще остане в парламента или не - големият въпрос е как за няколко месеца той събра толкова средства, че да влезе в толкова фирми", категоричен бе депутатът от ГЕРБ и член на комисията по етика и корупция в Народното събрание Методи Андреев.

"Преди по-малко от година той бе гол като пушка - жив да го оплачеш. Не е въпросът дали е морално да е депутат, проблемът е като е влязъл в парламента какво е пишело в неговата декларация", допълни той. В нея Пеевски е вписал един над 20-годишен "Опел" и спестявания от около 50 000 лева.

"Ние не можем да разследваме това, но има данъчни и прокуратура, които трябва да се задействат", категоричен е Андреев, като обаче припомни, че преди година - по сигнал на "Протестна мрежа", НАП провери Пеевски и не откри нищо нередно. "Как стана тази работа? Забогатя за няма и година", коментира депутатът от ГЕРБ.

"Проблемът е, че моделът, който го създаде, остава и не е разграден", заключи Андреев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама