Министерския съвет ще определи тарифата за предизборните предавания по БНТ и БНР

08:39, 02 сеп 15 / Политика 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днешното редовно заседание на Министерския съвет ще започне по-рано от обичайното. Половин час преди началото му ще бъде внесена петиция с искане дългогодишният директор на Националния исторически музей Божидар Димитров да бъде пенсиониран.

Подписката започна през август във Фейсбук, а неин инициатор е професорът по културна антропология в Софийския университет Ивайло Дичев. Според него директорът на НИМ разпространява пред медиите „недоказани твърдения и небивалици“ за българската култура и история. Повод за исканото пенсиониране е акцията с „чудотворната жива вода“, бликнала до Голямата базилика в Плиска, с която бе окъпан и министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на редовното заседание на правителството министърът на финансите Владислав Горанов ще внесе проект на постановление за определяне на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат предизборните предавания по Българската национална телевизия и Българското национално радио за предстоящите местни избори през октомври и в рамките на информационно-разяснителната кампания за национален референдум за електронното гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама