Внесоха две подписки - "за" и "против" искането за пенсиониране на Божидар Димитров (обновена)

09:46, 02 сеп 15 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Министерския съвет бяха внесени две подписки. С едната професорът по културна антропология в Софийския университет Ивайло Дичев поиска директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров да бъде пенсиониран, защото според него разпространява пред медиите „недоказани твърдения и небивалици“ за българската култура и история.

Повод за исканото пенсиониране е акцията с „чудотворната жива вода“, бликнала до Голямата базилика в Плиска, с която бе окъпан и министър-председателят Бойко Борисов. Петицията обаче беше внесена в Министерския съвет, без коментар пред медиите.

Контраподписката в защита на директора на НИМ беше внесена от името на две фондации - „Приморско“ и „Тангра Танакра“. Събраните подписи са 3600 срещу 2460 в полза на Божидар Димитров. Председателят на фондация „Тангра Танакра“ Петко Колев заяви, че се обявяват в защита на хората, които правят нещо и опонират на тези, които предимно критикуват.

"Внасям подписката от името на двете фондации. 3567 в подкрепа ан директора на НИМ и 2400 против са събрани против него. Очакваме, че Министерският съвет и министър Вежди Рашидов ще вземат правилното решение и ще оставят Божидар Димитров да ръководи музея, защото бих ви призовал да си помислите кой ще е този директор, който пълноценно да замести Божидар Димитров. Вероятно има две или три такива личности“, категоричен е Колев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама