Младежите на реформаторите с флашмоб #убий корупцията

23:19, 02 сеп 15 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на импровизиран флашмоб младежите на една от формациите в Реформаторския блок- „Движение България на гражданите“, проведоха блиц интервюта на влизащите за работа народни предствители. Въпрос, който те им задаваха е дали ще подкрепят  Закона за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Резултатите от анкетата показват, че над половината от народните представители са склонни да подкрепят безрезервно новото законодателство.

Съществуващата институционална рамка в областта на антикорупцията е неработеща и има множество органи със скромни резултати и без ясна връзка помежду им, припомниха след акцията от Реформаторския блок.

„ Новият антикорупционен закон предлага система за проверка на имуществените декларации на лицата, заемащи висши публични длъжности, както и да се работи по конкретни сигнали. Корупцията струва на европейската икономика над 120 милиарда евро годишно според  Антикорупционния доклад на ЕК“ каза депутатът от блока  Антони Тренчев.

Според реформаторите, предстоящото внасяне на  Закона за борба с корупцията е ключово за цялата управленска програма на правителството и участието на Реформаторите в управлението на страната.

„Това е безусловен приоритет на мнозинството за новия сезон, както днес подчертахме на съвместен брифинг на ръководствата на РБ и ГЕРБ в парламента“, каза  Настимир Ананиев от Реформаторския блок.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама