БСП- лява България с меморандум за изборите

22:35, 03 сеп 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На заседание на политическия съвет на коалиция  БСП - лява България беше подписан меморандум за сътрудничество за предстоящите избори.

„Днес даваме сигнал не само на структурите си, а и на гражданите, че запазваме волята си да продължим да се борим заедно, че заедно стоим зад левите стандарти”, заяви председателят на БСП Михаил Миков. 

Той подчерта, че основен момент в меморандума е ангажиментът за съвместна работа и след изборите – по места за реализиране на общите политики и цели.

Според зам.-председателя на НС на БСП Бойко Великов меморандумът играе ролята на послание към избирателите, но и на ангажимент. Той подчерта, че е важно между двата тура да се подкрепят кандидати от коалицията, които стигнат до балотаж, независимо дали кандидатурата е коалиционна или на някоя от партиите. Великов допълни, че в сравнение с предишните местни избори през 2011 г., тази година има значително повишаване на процента на коалиционните кандидатури.

Не на последно място беше изтъкната и важността на това да се води толерантна кампания към кандидатите на партии от коалицията, където има отделни такива.

Лидерите заявиха подкрепата на своите партии за коалицията и твърдото убеждение, че заедно са по-силни и се дава шанс за запазване на лявото в България и реализиране на социалните политики, нужни на гражданите. Те обсъдиха подготовката за предстоящите избори, както и развитието и целите на коалицията след изборите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама