Кунева: Унизи се парламентът, аз съм от страната на добрите

08:34, 04 сеп 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Унизи се парламента, защото отхвърлянето на подобен закон е показване на страх, несигурност и нерешителност. Аз не съм унизена, аз съм от страната на добрите“ . Това каза в ефира на бТВ вицепремиерът Меглена Кунев, след като вчера парламента отхвърли предложеният от ДБГ Закон за борба с корупцията.

„Това е безпрецедентно, защото до сега не се е случвало толкова важен закона да не получи обещаната подкрепа. При Патриотичния фронт нямаше дори знак, че имат нещо против този закон. Интересът вероятно промени позициите им. Страхът да направим крачка в борбата с корупцията“, посочи тя.

Кунева обясни, че още от самото начало АБВ са били резервирани за закона от самото начало, но реакцията на Патриотичния фронт е била изненада. Тя подчерта, че ако законът бива променен след преговори с партиите, които не са съгласни да го приемат в този вид, „ако той отслабне, Реформаторския блок няма да го подкрепи“.

„Няма орган, който да проверява за корупцията у нас. Сметната палата например проверява дали ги има декларациите или ги няма, но тя не ги гледа дали са истински. Да речем, че дъщерята на един министър изведнъж е с хотел за милиони, вие не искате ли да знаете от къде са тези пари“, каза вицепремиерът.

По думите на Кунева ако има основателни съмнения ще бъдат проверявани всички лица, независимо дали са пълнолетни или не.  

„Да се каже, че органът по корупцията е Гестапо, защото ти проверяват имуществото не е нормално.  Да се проверяват декларациите, в които стандарта на живот не съвпада с декларираното, това ли е гестапо?“, запита тя.

Кунева подчерта, че законът ще получи подкрепа от РБ ако е толкова строг и сериозен какъвто е в момента.

„АБВ бързо сменя позициите си, както помним за дълга и за промените в конституцията. Ако това е показване на мускули и АБВ смятат, че искат да ни покажат, че без тях не можем-това е грешна политика“ каза още тя.

По думите и разгорещените дискусии в парламента вчера, показват че това е най-силният закон предлага до сега.

„ГЕРБ трябва да помисли, кои са им приятелите. Вече имаме не просто Реформаторски блок, а реформаторски строй, когато става дума за борбата с корупцията. Имам сериозни планове за настъпление по всички фронтове“, категорична е Кунева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама