"Прозрачност без граници" недоволни от отхвърлянето на антикорупционния закон

15:07, 04 сеп 15 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международната асоциация "Прозрачност без граници" ("Transarency International") категорично осъди вчерашното отхвъляне на антикорупционния закон с автор вицепремиера Меглена Кунева. От организацията изпратиха отворено писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева с копия до лидерите на парламентарни групи, в което изразяват мнение, че посланието, изпратено от парламента, е неприемливо за българските граждани, бизнеса и международната общност.

"На практика отхвърлянето на законопроекта е в противоречие и с приемането на Антикорупционната стратегия от Народното събрание и конкретните мерки по нейното прилагане. Следва да държим сметка, че този отказ от активни действия се случва при ситуация на траен, хроничен проблем с корупцията в България", пишат още те.

От "Прозрачност без граници" признават, че също имат забележки към законопроекта, но всички спорни моменти е могло да бъдат изчистени между първо и второ четене.

По-рано днес след заседание на коалиционния съвет стана ясно, че текстовете все пак ще бъдат приети, но след три месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама