БСП обвини Петър Москов, че обрича 300 000 души на геноцид

15:06, 04 сеп 15 / Политика 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутати и членове на БСП, „червени“ кметове от област София и десетки граждани протестираха пред Министерството на здравеопазването против сливането на спешната помощ от София-област в София-град, съобщиха от пресцентъра на партията. Те обвиниха здравният министър Петър Москов, че с този си акт обрича на геноцид около 300 000 души в областта.

Според депутата от БСП Корнелия Нинова става въпрос за „административно обединяване, за да се усвоят европейски пари от министър Москов и неговия екип, по един особен начин“.

„Никой не дава информация какво ще се случи с нашите 300 000 жители. С онези от най-отдалечените села. Чуваме само приказки на министър Москов без да уважи един кмет от София-област и да го покани на разговор, да каже какви са му намеренията и как ще се отрази тази уж реформа на областта“, подчерта Нинова.

По нейните думи не е изслушан нито един лекар от спешната помощ в областта, за да кажат своето професионално мнение.

„Но казаха своята дума – напускат спешната помощ на София- област. Каквото и да прави министърът, ние оставаме без професионалисти, без грижа за тези 22 общини“, категорична беше тя.

Зам.-председателят на левицата прикани Москов да обясни как ще се отрази неговото решение върху хората, ще се подобри ли състоянието и на София-град, след като към 2 млн. жители ще се прибавят още 300 000 за обслужване от един център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама